Jméno: Yoko (sluneční dítě)
Příjmení: Hyuuga
Věk: 13
Pohlaví: žena
Místo původů: Konohagakure no Sato
Povaha: Spíše tichá. Milá a usměvavá, ale to ještě nikdo neměl tu čest poznat přes její uzavřenost. Ráda pomáhá ostatním, ale to neplatí například u opisování písemek či úkolů. Do bojů se moc nehrne. Tvrdě si jde za svým cílem, ať to stojí cokoliv.
Znamení zvěrokruhu: Opice, Lev
Oblíbené: Sport, procházky v dešti, při úplňku či lesem, kde může poslouchat hudbu přírody. Hudba.
Neoblíbené: Osoby, které si o sobě moc myslí. Také nemám ráda, když mi někdo nařizuje co mám a co nemám dělat.
Fobie/Strach: že zemřu sama.
Výška: 162 cm
Váha: 47 kg
Krevní skupina: 0-
Ninja hodnost: Student akademie
Element chakry: Fuuton
Schopnosti/ Jutsu: Bunshin no jutsu, Kawarimi no jutsu, Henge no jutsu, Taijutsu
Kekkei Genkai: Byakugan
Zbraně: Hlavně jehly, ale i několik shurikenů, kunaiů a lanko
Životopis:Narodila jsem se do hlavní větve klanu Huuga. Mou matkou je Hanabi Hyuuga. Otec zemřel na misi v den mého narození, a tak se mého výcviku ujal Hiashi. Z vedlejší rodiny jsem nikoho neznala. Sice jsem věděla, že i tam se narodilo dítě, které je génius stejně jako byl jeho otec, ale nikdy jsem ho nepotkala.
Už od útlého věku mě velmi zajímala stavba lidského těla a lidské body. Díky hodinám akupunktury jsem se tyto body naučila rozeznávat a používat je. Mojí hlavní zbraní se proto staly jehly.
Juutsu mi nejprve zrovna moc nešlo, ale pod tvrdým tréningem, a také abych nesklamala, jsem ho později začala bravurně ovládat.
Jak šel čas, stala jsem se tichou a samotářskou. Mým hlavním cílem bylo stát se nejsilnější z klanu Hyuuga.
V akademii jsem jen vylepšovala už tak dobré ovládnutí své chakry. No a po akademi jsem byla přiřazena do týmu 11.
Foto: - Spoiler: